Wildplukken in Amsterdam
Leer alles over de toepassing van planten
Leer hoe je planten kunt identificeren
Rens laat je de natuur niet alleen zien, maar ook proeven
Rens vertelt u hoe u gevonden planten kunt gebruiken in de keuken
Previous
Next

Tijdsduur: 1.5 uur

Groepsgrootte: max. 12 Personen

Prijs: €125,-

Onderwerp: Natuur, Culinair, Ecologie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

tijdsduur

1.5 uur

Prijs

€125,-

Groepsgrootte

Max. 12 Personen

Onderwerp

Natuur, Culinair, Ecologie

Wildplukwandeling Amsterdam

Moerasspirea Pesto Ecologie Brandewijnkruiden Walstro

Midden in Amsterdam kun je genieten van de natuur. Een klein natuurgebied is meer dan genoeg als je weet waar je moet kijken. Leer hoe je planten moet herkennen, waar ze groeien, hoe ze smaken en waar je ze voor kunt gebruiken.

Ieder seizoen groeit er wel iets om ons heen dat bruikbaar is in de keuken. Rens weet als kok niet alleen wat eetbaar is, maar ook hoe je het moet bereiden. Want eetbaar en lekker is niet hetzelfde; weinig mensen zullen genieten van een handje rauwe knoflook en toch is het onmisbaar in onze keuken. Hetzelfde geldt voor wilde ingrediënten, je moet weten hoe ze te gebruiken.

Naast alle culinaire toepassingen vertelt Rens ook over de medicinale eigenschappen van planten. Waar ze vroeger voor gebruikt werden en hoe ze tegenwoordig bij kunnen dragen aan een gezond leven.

Tot slot is er aandacht voor nog een andere functie van planten: de natuur als spiegel voor ons bestaan. We bestuderen de lokale ecologie. Wat kunnen we leren van de samenhang in de natuur voor het inrichten van onze eigen samenleving? En hoe kan het zorgen voor onze directe omgeving bijdragen aan ons eigen welzijn?

Sta eens stil bij alle planten om je heen en leer over al hun toepassingen. Na een rondleiding van Rens zal je anders naar je omgeving kijken. De natuur is de mooiste voorraadkast die er bestaat!

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Natuur
Romy Muste

De Verhalen van de Rijksmuseumtuin

In een rondwandeling door de prachtige Rijksmuseumtuin, neemt Romy je mee in de geschiedenis, tuinaanleg en de bijzondere verhalen en symboliek achter de bloemen en planten die we in de tuin tegenkomen.

Leer meer >

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Hoe is het 'onkruid' zevenblad hier beland?
De romeinen hebben het ooit meegenomen: het was een van hun favoriete groenten. Tot ver in de 18e eeuw werd het in Nederland door de boerenkool gemengd vanwege de friszure smaak.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

Wildplukwandeling Amsterdam

Met uw gids

Rens Spanjaard