Roosevelts Zeeuwse roots
Een combinatie van Zeeuwse en Amerikaanse geschiedenis
Weet u hoe invloedrijk Eleanor Roosevelt is geweest? Arjan kent alle verhalen achter de familie
Arjan neemt je mee naar de prachtige gebouwen van University College Roosevelt
Previous
Next

Tijdsduur: 5 uur

Groepsgrootte: max. 12 Personen

Prijs: Vanaf € 200,- Excl. vervoer.

Onderwerp: Geschiedenis

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startpunt

tijdsduur

5 uur

Prijs

Vanaf € 200,- Excl. vervoer.

Groepsgrootte

Max. 12 Personen

Onderwerp

Geschiedenis

Roosevelts Zeeuwse roots

Middelburg The First Wife  Four Freedoms Walcheren Tholen

Deze tour staat in het teken van de Nederlandse roots van de Rooseveltfamilie. Uit deze beroemde familie kwamen de Amerikaanse presidenten Theodore en Franklin Delano Roosevelt en de invloedrijke presidentsvrouw Eleanor Roosevelt. Een unieke manier om een voor velen onbekend stukje Nederland te ontdekken.

De Roosevelts waren trots op hun afkomst. In 1953 bracht Eleanor Roosevelt, met in haar kielzog de wereldpers, een bezoek aan het Zeeuwse eiland Tholen. Hier stond bij Oud-Vossemeer de boerderij van haar voorouders.

Natuurlijk bezoeken we Tholen, maar we doen ook Middelburg aan. Na Amsterdam de belangrijkste stad in de ‘Gouden Eeuw’. Het tijdperk van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC), bracht Middelburg ongekende voorspoed. Verschillende prachtige eeuwenoude gebouwen in het centrum van de stad bieden nu onderdak aan het University College Roosevelt. Het stadhuis van Middelburg is door dagblad Trouw uitgeroepen tot een van de allermooiste gebouwen van het land. De roemruchte geschiedenis van het gebouw zal in deze tour uitvoerig worden behandeld.

Een excursie aan Middelburg is niet compleet zonder een bezoek aan de laatgotische abdij, waar om de twee jaar door de Middelburgse Roosevelt Foundation en het Franklin en Eleanor Roosevelt Institute uit New York de Four Freedoms Awards worden uitgereikt. Een onderscheiding aan mensen die op bezielende wijze invulling geven aan de historische Four Freedoms speech die Franklin Delano Roosevelt in 1941 hield. Onder meer Mandela en Angela Merkel hebben deze onderscheiding in Middelburg ontvangen.

Samen met een uit deze regio komende gids gaan we op zoek naar de roots van de nog immer inspirerende Amerikaanse presidentenfamilie. Daarbij ondergaan we gelijk de rijke historie van Zeeland.

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie

Tot twee personen kan de gids u met zijn eigen auto de tour laten ondergaan. Arjan woont in Breda en kan u overal ophalen. Bij meer personen zal er vervoer geregeld moeten worden. Dat doen we graag.


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Architectuur
Go Bruens

Rietveld Schröderhuis en omgeving

Het Rietveld Schöderhuis is een meesterwerk dat uitdrukking geeft aan de ideeën van De Stijl. Maar niet het enige pareltje in de omgeving: het staat hier vol modernistische experimenten.

Leer meer >
Ontwerptekening Plan Zuid door Berlage
Architectuur
Barend Blom

Berlages Plan Zuid

In deze rondleiding ontdekken we de monumentale lanen en rustige woonbuurten in misschien wel de mooiste buurt van Amsterdam. We zien het beste van Het Nieuwe Bouwen en de Amsterdamse School, twee wedijverende stromingen.

Leer meer >
Geschiedenis
Anne-Maria Van Hilst

Tolerantie in Amsterdam

Amsterdam is een stad met veel diversiteit. Al eeuwenlang komen er mensen van veel verschillende nationaliteiten en religies naar de stad. Wij zijn erg trots op onze tolerantie. Maar was, en is, Amsterdam wel zo tolerant?

Leer meer >

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Waarom was de Amerikaanse pers in 1936 neergestreken in het in Nederland zo goed als onbekendedorp Oud-Vossemeer?
Vanwege de herverkiezing van Franklin D. Roosevelt mocht de burgemeester van het dorp in zijn beste Engels het Amerikaanse volk in een live-verbinding van Colombia Radio toespreken.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

Roosevelts Zeeuwse roots

Met uw gids

Arjan van Westen