Roaring Rotterdam
Femke neemt u mee naar de jaren '20 & '30
In café Pschorr kon alles, ontdek met Femke hoe wild de jaren '20 waren
Ontdek met Femke wat er nog over is van het Rotterdam van voor de oorlog
Previous
Next

Tijdsduur: 1.5 uur

Groepsgrootte: max. 12 Personen

Prijs: € 120

Onderwerp: Geschiedenis, Mode, Sociologie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

tijdsduur

1.5 uur

Prijs

€ 120,-

Groepsgrootte

Max. 12 Personen

Onderwerp

Geschiedenis, Mode, Sociologie

Roaring Rotterdam

Pschorr Kees van Dongen jazz Tuschinski

Waan je in het bruisende Rotterdam van de jaren ‘20 en ‘30. Toen al de modernste stad van Nederland! Zelf geheel gekleed in stijl, vertelt Femke over de mode en het leven van toen. Ontdek het erfgoed van de roaring twenties!

Jazz-artiesten van over de hele wereld traden op in Rotterdam. En met hen kwamen ook de nieuwe dansen. In het legendarische Pschorr danste je de Charleston, de Shimmy of de Black Bottom. En dat kon niet in corset! De rechte wijde jurk met lage taille veroverde de stad. Vrouwen kregen letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid. 

In creaties van Coco Chanel of Paul Poiret werd geflaneerd op de Coolsingel. Of ze werden geshowd op een chique avondje uit. Bijvoorbeeld in bioscoop Thalia op de Hoogstraat, of een van de andere bioscopen van Abraham Tuschinski. Femke neemt u mee terug naar die tijd.

Door middel van verhalen, historisch beeldmateriaal en haar eigen outfit. En aan de hand van overblijfselen, zoals Hotel Atlanta, het stadhuis en het GGD gebouw van Ad van der Steur. Met Femke heb je maar een beetje fantasie nodig om je in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw te wanen. 

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Ontwerptekening Plan Zuid door Berlage
Architectuur
Barend Blom

Berlages Plan Zuid

In deze rondleiding ontdekken we de monumentale lanen en rustige woonbuurten in misschien wel de mooiste buurt van Amsterdam. We zien het beste van Het Nieuwe Bouwen en de Amsterdamse School, twee wedijverende stromingen.

Leer meer >
Architectuur
Joppe Schaaper

Zonnestraal

Na de restauratie straalt Sanatorium Zonnestraal weer licht, lucht en reinheid uit! De architecten verbonden het gebouw aan zijn functie: een plek voor rust en frisse lucht voor tuberculosepatiënten uit de arbeidersbeweging.

Leer meer >
Architectuur
Joppe Schaaper

Dudoks Walhalla

Hilversum is in Nederland vooral bekend als mediastad, maar veel minder als architectuurwalhalla. Deze enige echte Nederlandse tuinstad van de 20e eeuw heeft onder leiding van Dudok een gigantische transformatie ondergaan.

Leer meer >

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Wie werden flappers genoemd?
Een nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen, wiens jurken 'flapte' tijdens het dansen dankzij de vele kwastjes en sleepjes.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

Roaring Rotterdam

Met uw gids

Femke Goedhart