Na een rondleiding met Rens is een boswandeling nooit meer hetzelfde
Rens laat u de natuur niet alleen zien, maar ook proeven
Leer hoe u planten kunt identificeren
Rens vertelt u hoe u gevonden planten kunt gebruiken in de keuken
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Rens Spanjaard

Betrokken luistert deskundig rustig

Rens Spanjaard

Betrokken luistert deskundig rustig

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Rens Spanjaard is kok en bioloog. Na als chef al met veel wilde planten te hebben gewerkt, is hij zich gaan verdiepen in de natuur. Tijdens zijn rondleidingen combineert hij zijn kennis over voedsel en de natuur. Hij geeft rondleidingen over eetbare planten en over voedselbossen.

Al op vroege leeftijd was Rens gebiologeerd door het leven op aarde. Maar hij volgde eerst een koksopleiding en werkte bij o.a. Kersentuin, Le Garage en Auguste & Incanto.  Hij kwam terug bij zijn fascinatie voor de natuur, omdat hij wilde weten waar zijn voedsel vandaan kwam. Van biologisch werkende boeren leerde hij veel, zoals het belang van bodemleven. Langzaam kwam het besef dat hij ecosystemen niet wil vernietigen voor zijn voedsel. Maar juist versterken!

Hij studeerde biologie & natuurbeheer en leerde meer over de complexiteit, de kwetsbaarheid, maar ook de veerkracht van ecosystemen. Deze kennis zet hij in voor een nieuwe manier van omgang met de natuur. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van Voedselbos Weerwoud, werkt samen met landschapsarchitect Luc Engelhart en maakt zijn eigen kruidenproducten.

Hij kijkt er naar uit om te vertellen over alle culinaire toepassingen van planten en  over de balans in de natuur. En om tegelijkertijd samen de lunch bij elkaar te plukken!

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Rens' Rondleidingen

Natuur
Rens Spanjaard

Wildplukwandeling Amsterdam

In de stad kun je ook genieten van de natuur. Een klein natuurgebied is meer dan genoeg als je weet waar je moet kijken. Leer hoe je planten moet herkennen, waar ze groeien, hoe ze smaken en waar je ze voor kunt gebruiken.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Waarom moet je sleedoorn pas in de winter plukken?
Omdat de vorst de wrangheid ervan afhaalt
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Rens Spanjaard