Rembrandts Amsterdam
Ontdek het ongelofelijke 17e-eeuwse Amsterdam door de ogen van de meester
Anita kent alle details van het bewogen leven van Rembrandt
Leer alles over de wonderen van het 17e-eeuwse Amsterdam
leer met Anita over de invloed van joodse buurtgenoten op Rembrandt
Previous
Next

Tijdsduur: 2.5 uur

Groepsgrootte: max. 15 Personen

Prijs: € 165,- exclusief entree

Onderwerp: Kunstgeschiedenis, Geschiedenis

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

tijdsduur

2.5 uur

Prijs

€ 165,- exclusief entree

Groepsgrootte

Max. 15 Personen

Onderwerp

Kunstgeschiedenis, Geschiedenis

Rembrandts Amsterdam

Staalmeesters Saskia Nieuwmarkt Zuidertoren Uylenburgh Nachtwacht Dr. Tulp Rembrandthuis

We gaan terug in de tijd naar het Amsterdam van de 17e eeuw. We ontdekken waar Rembrandt zijn inspiratie vandaan haalde, waar zijn meesterwerken hingen en waar de diepte- en hoogtepunten uit zijn persoonlijke leven zich afspeelden. Rembrandt biedt ons een prachtig perspectief om te kijken naar de ongekende bloeiperiode van de stad.
 

Als eerste bezoeken we het Rembrandthuis. Dankzij de overgebleven boedelbeschrijvingen is het weer zoals toen de schilder hier woonde en werkte. We nemen een kijkje in zijn atelier en leren hoe hij zijn etsen maakte en zijn verven mengde. Bovendien leren we over de vele anderen aspecten van zijn leven: Rembrandt als ondernemer, als verzamelaar, als leermeester en als geliefde.

Vervolgens trekken we de buurt in, de buurt die Rembrandt zeer zelden verliet. En waarom zou hij? Want in dit kleine stukje Amsterdam kon hij alles schetsen en schilderen wat hij wilde: een joodse arts, zwarte mensen, een anatomische les, exotische schelpen en zelfs een olifant! Bovendien kon hij hier zijn geld verdienen. Hier legde hij zijn contacten, en hier hingen zijn meesterwerken als De Nachtwacht en de Staalmeesters. Maar hier speelde zich ook de tragedies van zijn leven af. We bezoeken de plek waar zijn kind en vrouw werden begraven en waar hij zijn inboedel moest verpanden.

In deze buurt zien we aan de hand van Rembrandt hoe de stad en de wereld op alle vlakken veranderden: religieus, wetenschappelijk, sociaal en economisch. Ontdek het ongelofelijke 17e-eeuwse Amsterdam door de ogen van de meester.

NB in verband met de coronamaatregelen is een bezoek aan het Rembrandthuis momenteel zeer beperkt mogelijk. Informeer wat wel mogelijk is. In ieder geval is er in de buurt genoeg te ontdekken over Rembrandt!

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Ontwerptekening Plan Zuid door Berlage
Architectuur
Barend Blom

Berlages Plan Zuid

In deze rondleiding ontdekken we de monumentale lanen en rustige woonbuurten in misschien wel de mooiste buurt van Amsterdam. We zien het beste van Het Nieuwe Bouwen en de Amsterdamse School, twee wedijverende stromingen.

Leer meer >
Architectuur
Joppe Schaaper

Zonnestraal

Na de restauratie straalt Sanatorium Zonnestraal weer licht, lucht en reinheid uit! De architecten verbonden het gebouw aan zijn functie: een plek voor rust en frisse lucht voor tuberculosepatiënten uit de arbeidersbeweging.

Leer meer >
Architectuur
Joppe Schaaper

Dudoks Walhalla

Hilversum is in Nederland vooral bekend als mediastad, maar veel minder als architectuurwalhalla. Deze enige echte Nederlandse tuinstad van de 20e eeuw heeft onder leiding van Dudok een gigantische transformatie ondergaan.

Leer meer >

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Rembrandt zou ooit een peperdure steen op een veiling hebben gekocht, hoe duur was die?
Fl. 10,00. Een behoorlijk bedrag voor die tijd. Je kunt het vergelijken met een Apple watch nu.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

Rembrandts Amsterdam

Met uw gids

Anita Liemburg