Maartje heeft ervaring met uiteenlopende groepen: van kleuterklassen tot kunstkenners
Soms zitten verhalen verscholen achter een klein detail, Maartje kent ze
In de rondleiding over Haarlems zwarte geschiedenis komen Maartjes kennis van het slavernijverleden en haar thuisstad samen
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Maartje van Peijpe

Betrokken ervaren verbindend enthousiast maatwerk

Maartje van Peijpe

Betrokken ervaren, verbindend enthousiast maatwerk

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Maartje van Peijpe is museoloog met 15 jaar ervaring als rondleider. In haar woonplaats Haarlem geeft ze rondleidingen bij het Frans Hals museum en over de geschiedenis van de stad. Daarnaast geeft ze rondleidingen bij diverse Amsterdamse musea, zoals het Rijksmuseum, het Amsterdam museum, Ons Lieve Heer op Solder en de Hermitage.

Na het afronden van de Reinwardt Academie werkte zij zes jaar als Projectleider Museumregistratie bij Erfgoedhuis Zuid-Holland en Noord-Holland. Zo leerde ze veel museale collecties kennen. In 2005 startte zij als rondleider en workshopdocente bij Museum de Paviljoens in Almere met rondleidingen bij exposities van hedendaagse kunstenaars.

Hierna volgden vele musea, met als kers op de taart het Rijksmuseum Amsterdam. Daar raakte ze betrokken bij de werkgroep die zich bezig houdt met institutioneel racisme in het museum. Dit sloot mooi aan bij haar jarenlange inzet voor rechtvaardige behandeling van minderheden via Amnesty International.

Vanuit deze achtergrond besloot ze een rondleiding te ontwikkelen over het slavernijverleden in Haarlem. De rondleiding die ze nu aanbiedt via De GidsenGids. Maar als allrounder kan Maartje ook andere rondleidingen verzorgen en ontwikkelen.

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Maartjes Rondleidingen

Kunstgeschiedenis
Meerdere gidsen Meerdere gidsen

Rijksmuseum: de schatkamer van Nederland

Tijdens deze rondleiding bekijken we hoogtepunten uit de collectie, met natuurlijk de bekende werken zoals het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt.

Er zijn meerdere gidsen die deze rondleiding geven. Wilt u een bepaald accent leggen tijdens de rondleiding? Wij hebben de gids die aansluit bij uw interesse.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Wat heeft de dichter Nicolaas Beets met slavernij te maken?
In 1856 hield hij een redevoering voor de Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Afschaffing van de Slavernij in Haarlem. Een van de weinige instellingen die zich hier actief voor inzette.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Maartje van Peijpe