Altijd al meer over Amsterdam willen weten? Lidwien laat je bijzondere plekken zien
Leer alles over de Noord/Zuidlijn met Lidwien
Leer met Lidwien hoe gebouwen tot stand komen
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Lidwien van Grieken

Boeiend blikverruimend open belezen

Lidwien van Grieken

Boeiend blikverruimend open geleerd

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Lidwien is Amsterdammer en architectuurhistoricus. Ze is werkzaam voor diverse monumentenorganisaties zoals Vereniging Hendrick de Keyser en Monumentenzorg. Daarnaast geeft ze al ruim 20 jaar rondleidingen. Haar focus ligt daarbij op de stad Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland heeft ze excursies uitgezet en begeleid.

Als architectuurhistoricus wil ze graag het verhaal van de opdrachtgever en de uitvoerders vertellen. Welke inbreng hebben zij gehad en wat wilden zij aan de buitenwereld laten zien? Lidwien vertelt over de keuzes van opdrachtgever, architect en van de kunstenaars die hebben meegewerkt. Allemaal hebben ze invloed op de uiteindelijke functie van het bouwwerk. Door samen goed te kijken laat ze zien hoe de ideeën hun weg naar de werkelijkheid hebben gevonden.

De rol van kunst in gebouwen geeft Lidwien speciale aandacht. Dit komt voort uit haar ervaring als gids in Amsterdamse musea, zoals het Rijksmuseum, Stedelijk museum en de Hermitage. De kennis die ze hier heeft opgedaan over beeldende kunst gaven haar een nieuwe blik op de architectuur.

Tijdens haar rondleiding is er uiteraard altijd ruimte voor vragen en reacties die gebouwen oproepen. Voor Lidwien is het de interactie die een rondleiding tot een boeiende ervaring maken.

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Lidwiens Rondleidingen

Architectuur
Lidwien van Grieken

Noord/Zuidlijn

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar lijn 52 brengt de passagiers van Amsterdam Noord naar Zuid, of omgekeerd, in ongeveer een kwartier. Wij doen er tijdens deze rondleiding langer over, want we bekijken alle prachtige stations.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Waar vind je een vreemde vogels op de Noord/Zuidlijn?
Op station Noord. In het kunstwerk van Harmen Liemburg vind je naast de gierzwaluw, de blauwe reiger en de fuut ook de wc-­eend en de badeend!
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Lidwien van Grieken