João neemt je mee naar de hoogtepunten in de moderne binnenstad van Almere
João kan je alles vertellen over expressieve vormen van de Amsterdamse School
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

João Vitalis

Enthousiast  Geëngageerd Geïnteresseerd Genuanceerd

João Vitalis

Enthousiast Geëngageerd Genuanceerd Geïnteresseerd

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
João is historicus met een passie voor kunst, architectuur en koloniale geschiedenis. Tijdens zijn Master sociale geschiedenis heeft hij zich onder andere verdiept in de geschiedenis van de volkshuisvesting. Hij is werkzaam als Hoofd Educatie bij Museum Het Schip en Museum de Dageraad, gids en museumdocent bij het Rijksmuseum en als vrijwilliger bij Framer Framed in Amsterdam.
 
João heeft een brede interesse en dat is te zien in zijn opleidingen. Tijdens zijn bachelor aan de Universiteit van Amsterdam volgde hij vakken bij archeologie en religiestudies en na zijn studie was hij verschillende keren betrokken bij ‘Gepeperd Verleden’ waarbij thema’s rond de koloniale geschiedenis werden behandeld.
 

In zijn rondleidingen probeert João het verhaal achter de geschiedenis te vertellen. Door verhalen te vertellen van mensen die in de geschiedschrijving minder aan bod zijn gekomen of door te kijken naar gebouwen waar je in je dagelijks leven misschien straal aan voorbij loopt. Het idee is dat je na een wandeling van João met andere ogen rondkijkt.

Wil jij gefascineerd raken door een simpele baksteen en met andere ogen kijken naar de geschiedenis en architectuur. Loop dan mee met João!

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

João's Rondleidingen

Architectuur
Meerdere gidsen Meerdere gidsen

Droomhuizen

Van de hoogtepunten van de Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt lopen we naar de hedendaagse architectonische monumenten van de nieuwe houthavens.

Zowel Barend Blom als João Vitalis geven deze rondleiding.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Wie is de grootste bruggenbouwer van Amsterdam?
De architect Piet Kramer ontwierp meer dan 500 bruggen voor de stad Amsterdam waarvan ongeveer de helft daadwerkelijk is uitgevoerd.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Joao Vitalis