Frans Halsmuseum
De meester zelf en zoveel meer!
Margreet laat zien dat het museum zoveel meer biedt dan alleen de meesterwerken van Frans Hals
Ooit gehoord van Cornelis van Haarlem? Na de rondleiding met Margreet zult u hem nooit meer vergeten
Previous
Next

Tijdsduur: 5 kwartier

Groepsgrootte: max. 12 Personen

Prijs: € 100,- excl. entree

Onderwerp: Kunstgeschiedenis, Musea

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

tijdsduur

5 kwartier

Prijs

€ 100,- excl. entree

Groepsgrootte

Max. 12 Personen

Onderwerp

Kunstgeschiedenis, Musea

Hoogtepunten van het Frans Halsmuseum

Frans Hals Van Scorel Van Balen oudemannenhof

Het Frans Hals Museum toont een prachtige collectie 16e en 17e-eeuwse schilderijen. Met natuurlijk de grootste collectie van werken van de naamgever van het museum.

De levendige figuren op Frans Hals zijn schuttersstukken lijken u welkom te heten als u de zaal binnenkomt. Margreet laat zien hoe hij dat voor elkaar kreeg. En wat zijn werk verder zo bijzonder maakt. Zoals zijn vele zwarte tinten. Of zijn beroemde losse toets, waar schilders als Manet en Monet in de 19e eeuw voor naar Haarlem kwamen!

U leert hoe Frans Hals zich kon ontwikkelen aan de hand van werk van zijn voorgangers, zoals Jan van Scorel en Cornelis van Haerlem. Alleen zij maken deze rondleiding al de moeite waard. Zonder hen geen Frans Hals, maar ook geen Rembrandt of Vermeer.

En het museum heeft nog zoveel meer te bieden. Bijzonder is dat ze werken tonen uit verschillende tijden naast elkaar. Door haar heldere uitleg laat Margreet u ontdekken wat de verschillen én de overeenkomsten zijn tussen bijvoorbeeld een portretfoto uit 1998 van Céline van Balen en een portret van Maerten van Heemskerck uit 1540. Zo gaat u op een heel andere manier naar kunst kijken.

Margreet laat u zien dat er hier zoveel meer te zien is dan alleen het werk van de meester Frans Hals. Als een ware kunstkenner, maar vooral -liefhebber verlaat u het gebouw.

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Kunstgeschiedenis
Anita Liemburg

Rembrandts Amsterdam

We ontdekken waar Rembrandt zijn inspiratie vandaan haalde, waar zijn meesterwerken hingen en waar zijn persoonlijke leven zich afspeelde. Rembrandt biedt ons bovendien een prachtig perspectief om te kijken naar het Amsterdam van de 17e eeuw.

Leer meer >
Geschiedenis
Margreet Koeman

Filantropie in het Rijksmuseum

Aan de hand van objecten in het museum toont Margreet u een beeld van de geschiedenis van de liefdadigheid in Nederland. Margreet is een ervaren rondleider in het Rijksmuseum én heeft de postacademische opleiding Filantropie gevolgd, een betere gids kunt u zich niet wensen.

Leer meer >

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Wat is de oorsprong van het gebouw waar nu het Frans Hals Museum in gevestigd is?
Het is gebouwd als Oudemannenhuis. Het verhaal gaat dat de mannen tijdens het eten niet met elkaar mochten praten omdat dat altijd uitliep in ruzie.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

Hoogtepunten van het Frans Halsmuseum

Met uw gids

Margreet Koeman