Wat vindt de literatuurwetenschap? En wat vindt u? Bespreek het met Francine
Ervaar de stad op een heel nieuwe manier tijdens een literatuurwandeling
Laat u door Francine meevoeren in de schoonheid van literatuur
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Francine Maessen

Belezen Enthousiast Vriendelijk Behulpzaam

Francine Maessen

Belezen Enthousiast Vriendelijk Behulpzaam

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Francine is literatuurwetenschapper en geeft rondleidingen op het gebied van literatuur, poëzie en boekwetenschap. Ze heeft brede kennis van poëzie, in het bijzonder van Zuid-Afrikaanse letterkunde en het Europees realisme.

Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap in Leiden en sloot haar opleiding af met een master Literary Studies: Literature in Society. Nu werkt ze aan haar proefschrift over de Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach. Ze bewondert deze dichter omdat hij in zijn werk het politieke en persoonlijke fantastisch weet te combineren.

Naast haar academische ambities deelt ze graag haar liefde voor de literatuur. Zo heeft ze zich enige tijd ingezet voor Passionate Bulkboek, een organisatie die leerlingen in het voortgezet onderwijs enthousiast maakt voor lezen. En natuurlijk geeft ze rondleidingen. Daar begon ze al mee tijdens haar studie. Ze nam haar medestudenten mee op literaire wandelingen in Lissabon, Porto, Praag en Edinburgh.

Francine weet wat alle grote denkers en dichters ook al eeuwen verkondigen. Van Jean-Jaques Rousseau tot Rebecca Solnit, van William Wordsworth tot Wallace Stevens, ze zeggen het allemaal: de wereld wordt een stuk begrijpelijker en plezieriger tijdens een wandeling. Ga samen met Francine op pad en laat u meevoeren langs de mooiste verhalen.

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Francines Rondleidingen

Literatuur
Francine Maessen

De Leidse muurgedichten

De stad Leiden kent meer dan 100 muurgedichten! Als literatuurwetenschapper en poëzieliefhebber begeleidt Francine u langs de mooiste muurgedichten. Een ontspannen manier om samen te genieten van ontroerende, humoristische en levendige poëzie.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Welke letter komt niet voor in het boek La Disparition van Georges Perec?
De letter “e”. Dit 300 pagina's dikke boek is een soort detectiveverhaal, een zoektocht naar deze letter. Voor vertalers is La Disparition een grote uitdaging: in het Engels werd het A Void en in het Nederlands ’t Manco.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Francine Maessen