Femke weet iedereen te boeien
Femke kent alle verborgen grapjes in schilderijen
Femke is dol op de jaren '50 en '60 en dat uit zich niet alleen in haar werk!
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Femke Goedhart

Helder enthousiast geduldig geïnteresseerd

Femke Goedhart

begrijpelijke taal enthousiast geduldig geïnteresseerd

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Femke is al sinds 2005 rondleider in kunstmusea. Ze heeft ervaring in alle leeftijdscategorieën en vele periodes. Maar ze heeft een speciale liefde voor de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw. Ze geeft rondleidingen bij het Museum Boijmans Van Beuningen, het Stedelijk Museum Amsterdam, De Lakenhal in Leiden, Stedelijk Museum Schiedam, de Kunsthal en het Belasting & Douane Museum. 

Ze is opgeleid als docent beeldende vakken en volgde daarbij een minor als museumgids. Daarna heeft zij haar Master Kunsteducatie behaald, met als specialisatie museumeducatie in de basisschoolleeftijd. Het belangrijkst voor haar is context geven aan de kunst door meer te vertellen over de tijd waarin het is gemaakt. Wat gebeurde er in die tijd in het dagelijks leven, de politiek, de mode? Zo laat ze zien dat zaken die we nu zo vanzelfsprekend vinden, dat vaak helemaal niet zijn.

Naast haar werk als gids werkt Femke aan haar eerste kinderboek. Een verhaal over migratie en acceptatie. Vanuit het oogpunt van een kleine jongen vertelt ze het verhaal van de Pilgrim Fathers, religieuze vluchtelingen die via Leiden naar Amerika trokken.

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Femke's Rondleidingen

Geschiedenis
Femke Goedhart

Roaring Rotterdam

Waan je in het bruisende Rotterdam van de jaren ‘20 en ‘30. Zelf geheel gekleed in stijl, vertelt Femke over de mode en het leven van toen. Ontdek het erfgoed van de roaring twenties!

Leer meer >
Geschiedenis
Femke Goedhart

Rotterdam in wederopbouw

‘Niet lullen, maar poetsen’, de stad moest heropgebouwd worden. Een saaie tijd? Femke laat u het tegendeel zien! Ze neemt u mee naar verborgen pareltjes van de wederopbouwarchitectuur en deelt, geheel gekleed in stijl, haar liefde voor de jaren ‘50.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Waar komt het bruidsboeket vandaan?
In de 16e eeuw ging de gemiddelde mens 1 keer per jaar in bad, meestal in mei. In de maand erna werd er getrouwd, ook omdat iedereen dan nog een beetje fris rook! Toch droeg de bruid een boeket met geurende bloemen, om de eventuele stank te maskeren.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Femke Goedhart