Muurgedichten
Geen stad kent zoveel muurgedichten als Leiden, ontdek ze met Francine
Misschien is een wandeling wel de beste manier om van poëzie te genieten. Zeker met uitleg van Francine.
Wat vindt de literatuurwetenschap ervan? En belangrijker wat vindt u? Bespreek het met Francine
Previous
Next

Tijdsduur: 2 uur

Groepsgrootte: max. 12 Personen

Prijs: €125,-

Onderwerp: Literatuur

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

tijdsduur

2 uur

Prijs

€125,-

Groepsgrootte

Max. 12 Personen

Onderwerp

Literatuur

De Leidse muurgedichten

Neruda Gerhardt Vasalis

De stad Leiden kent meer dan 100 muurgedichten! Tijdens deze rondleiding neemt Francine u mee langs een selectie van deze gedichten in de historische Leidse binnenstad. Als literatuurwetenschapper en -liefhebber begeleidt ze u door literatuurgeschiedenis en ontleed ze samen met u de poëzie.

Francine neemt u graag mee langs werk van onder anderen M. Vasalis, Pablo Neruda, Ida Gerhardt en Willem Hussem. Of langs een selectie aansluitend bij uw interessegebied. Heeft u een voorkeur voor Nederlandse poëzie, vrouwelijke dichters of sonnetten? Laat het ons weten, dankzij het grote aanbod aan muurgedichten in de stad is van alles mogelijk!

Bij elk gedicht vertelt Francine over de periode en omstandigheden waarin de dichter leefde. U hoort over de ideeën van de stroming waar zij of hij toe behoorde en wie hun voorbeelden waren. Daarna zullen we het gedicht samen bespreken. Wat leest u er zelf in? En wat heeft de literatuurwetenschap erin gelezen? Als u geraakt bent door een gedicht raadt Francine u graag vergelijkbaar dichters aan.

Deze poëziewandeling is een ontspannen manier om samen te genieten van ontroerende, humoristische en levendige gedichten. De wandeling wordt afgesloten met gratis koffie en thee bij Index Poetry, de grootste poëzieboekhandel van Europa.

De gids

Deel deze rondleiding

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Startlocatie


RECENSIES

Vergelijkbare rondleidingen

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Hoe heeft het werk van Shakespeare de fauna in Noord-Amerika beïnvloedt?
In 1890 besloot de bewonderaar Eugene Schiffelin van elke vogel die in het werk van Shakespeare voorkomt er minstens eentje naar Amerika te importeren. De spreeuwen die hij meebracht werden zo talrijk dat ze het voortbestaan van enkele inheemse vogelsoorten bedreigen.
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu de Rondleiding

De Leidse muurgedichten

Met uw gids

Francine Maessen