Na een rondleiding met Anita is iedereen een kunstliefhebber
Anita trekt iedereen mee in haar verhalen
Samen met anita zie je zoveel meer
Voor Anita is interactie de kern van iedere rondleiding
Previous
Next
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Anita Liemburg

interactief inclusief inhoudelijk toegankelijk enthousiast

Anita Liemburg

interactief inclusief inhoudelijk toegankelijk enthousiast

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Anita Liemburg heeft als kunsthistoricus een breed palet. Van oude meesters tot moderne kunst. Ze heeft ruim twintig jaar ervaring met rondleiden en geeft rondleidingen in het Joods Cultureel Kwartier, het Stadsarchief De Bazel, het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Goghmuseum, het Rembrandthuis en het Cobramuseum. En kunsthistorische wandelingen door Amsterdam.

Nadat Anita haar studie Kunst, Cultuur en Educatie had afgerond, volgde ze voor extra diepgang een studie kunstgeschiedenis. Behalve rondleider, is ze nu gastdocent interactief rondleiden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Anita gidst al jaren diverse groepen: kinderen, gezinnen, leken en kunstliefhebbers. Bovendien is ze opgeleid om mensen met een visuele beperking, mensen met dementie en mensen met autismespectrumstoornissen door het museum te begeleiden. Haar ervaring zet ze in om anderen te helpen betere gidsen te worden. Door trainingen te geven voor rondleiders in musea en in haar rol als oprichter van BRAM, de beroepsvereniging voor rondleiders. 

Haar kennis, geduld en vriendelijkheid maken haar tot de ideale begeleider. Was u nog geen kunstliefhebber, dan bent u het na een rondleiding met Anita zeker wel!

Deel deze gidsenpagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Anita's Rondleidingen

Kunstgeschiedenis
Anita Liemburg

Rembrandts Amsterdam

We ontdekken waar Rembrandt zijn inspiratie vandaan haalde, waar zijn meesterwerken hingen en waar zijn persoonlijke leven zich afspeelde. Rembrandt biedt ons bovendien een prachtig perspectief om te kijken naar het Amsterdam van de 17e eeuw.

Leer meer >
Kunstgeschiedenis
Meerdere gidsen Meerdere gidsen

Rijksmuseum: de schatkamer van Nederland

Tijdens deze rondleiding bekijken we hoogtepunten uit de collectie, met natuurlijk de bekende werken zoals het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt.

Er zijn meerdere gidsen die deze rondleiding geven. Wilt u een bepaald accent leggen tijdens de rondleiding? Wij hebben de gids die aansluit bij uw interesse.

Leer meer >

Startlocaties


RECENSIES

Meer weten of boeken?

Samen kunnen we uw ideale programma samenstellen. Informeren is vrijblijvend.

Wat zou Barnett Newman hebben gevonden van de vernieling van zijn werk in het Stedelijk Museum?
Al tijdens zijn leven is er werk vernield. Volgens de overlevering hoorde hij het nieuws en glimlachte. Het ging hem in zijn kunst om het losmaken van emoties, en dat was gelukt!
Meer weten?
Boek nu!

Boek nu een rondleiding met Anita Liemburg